Kizárólagos kedvezmények szolgáltatásainkra
Fizikoterápiás kezelések

Denevérpad

denevérpad denevérpad

A Denevérpad olyan, a mai igények szerint elkészített gyógyászati eszköz, mely széles körben alkalmazhatóvá teszi a gerincízületek kíméletes széthúzását. Hatásmechanizmusát tekintve nagymértékben megfelel a súlyfürdő-terápia szárazföldi kivitelének.
Mi az újdonsága ennek a technikának?
Lényeges különbség, hogy a függeszkedő kampók felcsatolásának módozatai lehetővé tesznek hason és háton fekve végezhető nyújtásokat, miközben támasztékok segítségével változtatható a gerinc nyújtási pozíciója. Nagy előny, hogy az alkalmazáskor óvni tudjuk a gerinc természetes íveit. A kezelést, melynek időtartama kb. 10-15 perc, jóleső, kellemes érzés kíséri.

Előnyei:

  • A használat biztonságos, mert a dőlésszög gépi erővel fokozatosan állítható és megtartható mindkét (le, fel) irányban.
  • A betegek széles körében alkalmazható életkortól, testsúlytól, testmagasságtól és fizikumtól függetlenül.
  • A motoros működtetés nem kíván fizikai erőkifejtést a gépet használó betegtől.
  • A beteg használat közben pontosan érzi a számára legelőnyösebb döntési szöghelyzetet.

Az elérhető eredmény:
Gyakori alkalmazásával sok esetben érhető el olyan mértékű állapotjavulás, amely a beteg munkavégző képességének és jó fizikai komfortérzetének visszatérésével jár, illetve a hátfájás miatt szedett gyógyszerek mennyiségének csökkenésével, illetve később azok teljes elhagyásával.
Hol és hogyan fejti ki leginkább a hatását?
Legtöbbször az ágyéki gerincszakasz és az alsó végtagok nagyízületei szenvednek kóros elváltozásokat a nyomó és hajlító igénybevétel miatt. A nyújtáskor fellépő húzóhatás a csigolyákat eltávolítja egymástól, az izmok ellazulnak, feszültségük csökken. A porckorongok belsejében vákuum hatás keletkezik, ami a kiboltosulásokat, gerincsérveket az eredeti egészséges állapot felé húzza vissza. A denevérpad rendszeres használatával a porckorongok folyadékvesztése megakadályozható, ezért a leépülési folyamatok késleltethetőek. A gerincoszlop néhány perc alatt képes mérhető módon nyúlni a porckorong magjába visszaáramló szöveti folyadék miatt.
Intelmek:
A denevérpad alkalmazása előtt feltétlenül konzultálj orvosoddal, mert a használatot kizárhatja néhány betegség: csontritkulás, magas vérnyomás, glaukóma, tumor, korábban elszenvedett agyvérzés.

Rozmánné Gál Éva - fizikoterápiás asszisztens

SPAuza Medical Wellnessház, Szentendre: gyógytorna, manuálterápia, fizikoterápia, reumatológia, belgyógyászat, dietetika

Elektroterápiás kezelések
Inkontinencia kezelés
Hidroterápiás kezelések
Cryoterápia
Denevérpad

SPAuza Medical Wellnessház | Szentendre, Sas utca 11. | www.spauzawellness.hu | info@spauzawellness.hu | Telefon: 26/303-673
Az oldal tartalmának és képanyagainak másolása, kizárólag csak az üzemeltető előzetes engedélyével lehetséges.