Kizárólagos kedvezmények szolgáltatásainkra
Dietetika

Dietetika

A dietetikus táplálkozási specialista. Szakember irányítása nélkül sablonos, divatos diétákba, hétköznapi családok számára alkalmazhatatlan, hosszabb ideig kivitelezhetetlen változtatásokba, fogyókúrákba bonyolódunk. Ráadásul ez nem segít azokon a betegeken, akik az elhízáson kívül más betegségekben is szenvednek.

Az ilyen fogyókúra eredménytelen, elkedvetlenít vagy betegségeket okoz. Első lépés a beteg étrendjének megismerése, kórelőzmény áttekintése. A dietetika fokozatos módosításokkal alakít ki hatékony és fenntartható étrendet. Ha mozgással és diétával összekötött életmódváltozásra szánjuk el magunkat, érdemes szakemberek (például dietetikus és gyógytornász) segítségét együttesen kérni.

A túlsúly, cukorbetegség, köszvény, egyes hiánybetegségek, felszívódási zavarok (lisztérzékenység, laktóz intolerancia) hatékony kezelése korrekt, szakmailag igazolható étrendi rendszer kialakításán is múlik.

Emellett vannak olyan problémák (pl.: vesekőképződések, tartós veseműködés-zavar, daganatos betegségek), melyek ellátása dietetikai tanácsadás nélkül nem hatékony.

SPAuza Medical Wellnessház, Szentendre: gyógytorna, manuálterápia, fizikoterápia, reumatológia, belgyógyászat, dietetika

SPAuza Medical Wellnessház | Szentendre, Sas utca 11. | www.spauzawellness.hu | info@spauzawellness.hu | Telefon: 26/303-673
Az oldal tartalmának és képanyagainak másolása, kizárólag csak az üzemeltető előzetes engedélyével lehetséges.