Kizárólagos kedvezmények szolgáltatásainkra
Mozgásterápia

Mozgásterápia, gyógytorna szárazon

Csecsemőkorban pontosan annyit mozgunk, amennyire szükségünk van, és éppen azokat a mozdulatokat végezzük, amelyek időszerűek.

Mint mindent, a mozgásfejlődést is lehet befolyásolni, jó irányba, vagy kárt okozva: nem helyes erőltetni a felállást, viszont segít, ha a gyermek inger gazdag környezetben él, és elegendő biztonságos helyet kap, hogy emelgesse a fejét, oldalra forduljon, kússzon, másszon.

Ez az idilli állapot azonban hamarosan véget ér, a padban már görbén ülünk, kamaszként pedig sokszor túlhajtjuk magunkat, vagy éppen ellenkezőleg – mozgáshiányban szenvedünk a tévé, vagy a számítógép előtt ülve.

Felnőttként, ha nem figyelünk magunkra, és nem kérjük szakember tanácsát, a rosszul kiválasztott mozgás, az éppen divatos edzés vagy tánc még árthat is.

Ha frissek, sportosak, de legalábbis sétaképesek szeretnénk maradni, forduljunk gyógytornászhoz!

A támasztó- és mozgatórendszer (izom-, csont-, ízület-, ideg-,) ingere a mozgás, ezért ha túl keveset vagy túl sokat mozgunk, vagy egyoldalúan terheljük szervezetünket, az árt a testünknek. A megfelelő mennyiségű és minőségi torna, mozgás elengedhetetlen az egészség megszerzéséhez, megtartásához.

Az, hogy kinek milyen mozgásformára van szüksége (légző torna, vénás torna, izomerősítés stb., vagy ezek kombinációja) és hogy hol, milyen körülmények között (szárazon nehezített körülmények, vízben stb.), azt mindig szakember dönti el.

Ha valaki az egyéni adottságokat (kor, súly, egészségi állapot stb.) figyelembe véve, nem "délibábot" kergetve, reális célokat kitűzve akarja a genetikai maximumát visszaszerezni, elérni vagy minél tovább megtartani, annak elengedhetetlen a gyógytornász segítsége.

Mire jó a mozgásterápia, gyógytorna?

- mozgásszervi megelőzés
- műtétek előtti, utáni rehabilitáció
- reumatológiai panaszok (ízületi gyulladásos megbetegedések, porckorong sérv stb.) kezelése
- ortopédiai panaszok konzervatív terápiája


Koi Zoltán - gyógytornász
Novák Attila - gyógytornász, humánkineziológus, manuálterapeuta, testnevelő tanár

SPAuza Medical Wellnessház, Szentendre: gyógytorna, manuálterápia, fizikoterápia, reumatológia, belgyógyászat, dietetika

Mozgásterápia szárazon
Mozgásterápia vízben

SPAuza Medical Wellnessház | Szentendre, Sas utca 11. | www.spauzawellness.hu | info@spauzawellness.hu | Telefon: 26/303-673
Az oldal tartalmának és képanyagainak másolása, kizárólag csak az üzemeltető előzetes engedélyével lehetséges.